– En improviserad tillställning då allt kan hända.

Ja, åtminstone om vi får tro 123 Schtunk. Det är nämligen så de presenterar sin egen föreställning. Varje teaterkväll utmanar de världsdramatiken, sig själva och även publiken och inbjuder till en fartfylld kväll kryddad med musik.

123 Schtunk består av de tre vuxenclownerna Lasse Beischer, Josefine Andersson och Dick Karlsson från Göteborg som spelar sina versioner av kända litterära verk.

Gruppen har tidigare bland annat spelat Romeo och Julia, Hemsöborna och Raskens. Den här gången gör man ett nytt besök i bondmyllan men tar sig tillbaka till 1600-talets Småland och Vilhelm Mobergs Rid inatt. Det blir en fartfylld och humoristisk kväll som kryddas med musik för en härlig totalupplevelse.

Man kan ju undra varför gruppen heter som den gör och det här är medlemmarnas förklaring. I filmen Diktatorn sa Chaplin ”Schtunk” efter var och varannan mening och det var även något som medlemmarna i den här gruppen använde sig av då de skulle bestämma vem som skulle gå ut först på scenen. De körde sten, sax, påse och nedräkningen bestod av 1, 2, 3, Schtunk och gruppens namn var fött. Då gruppen väljer sina inspirationsverk går de ofta till de mera klassiska dramerna. Tragedier och clownnäsor gör sig bra ihop menar skådespelarna.

Att välja en komedi skulle kännas som tårta på tårta. Trots detta utlovas många skratt då hundra galna infall blandas med olika referenser till vår lika galna samtid. Det är rakt, rått, friskt förolämpande på ett fullkomligt hjärtligt vis. Ett slags buskis med snille.

Annons

– Så vill ni ge far i huset en fantastisk stund borde en biljett till söndagens föreställning på Saga vara ett självklart val, tipsar Maria Nilsson.

En liten varning utfärdas dock.

– Har man clownskräck och är extremt blyg ska man inte välja första bänkraden!