På lördag är det säsongsavslutning på Olstorps festplats i Tidan.

Då gästas festplatsen av Rövballebandet och Järnvingarna.

- Detta bäddar för en avslutning lång utöver det vanliga. Det blir fullt drag från början till slut, tycker Peter Johansson på Olstorp.

Rövballebandet deltog i Talang 2011 där man gick till slutaudition.

Medlemmarna i bandet är vanliga jobbare, som har annat jobb vid sidan av musiken. Alla bor i och runt Halden. Namnet Rövballebandet tog man för att väcka uppmärksamhet och är roligt, säger bandets sångare och frontfigur Erik Lervik. Erik skriver själv nästan alla låtar och har kärnfulla titlar som BIä och Köra naken.

- Våra låtar kan innehålla många mustiga ord, men det har jag inga problem med säger Erik i ett pressmeddelande.

Annons

- Jag sjunger det som många tänker! Bandet har mycket humor i sina framträdande och har bland annat uppblåsbara Barbara på scenen. Det här blir första uppträdandet på Olstorp i Tidan.

- Vi ser fram emot detta! Vi har hört så mycket positivt om Olstorp, så det blir trevligt att komma dit, slutar Erik Lervik.

Järnvingarna från Skara, med Dansbandskungen i täten, tar vägen över Billingen till Olstorp på lördag, för att vara för- och efterband till Rövballebandet.

Järnvingarna startade som ett kompisgäng för tio år sedan.

- Jag jobbade i Bert Carlssons studio och fick producera musik, berättar Magnus "Dansbandskungen" Persson, som står för sång, gitarr och keybord i bandet.

- En dag kom några av mina kompisar till studion och på skoj ställde upp sig med instrument. Det togs en bild och vi kallade det för Järnvingarna. Sedan har det rullat på, berättar Magnus. I början tackade Järnvingarna nej till många framträdanden, men idag är det full fart.