Det är inte långt kvar till valet och medierna är fulla av partiledarintervjuer och kandidatpresentationer. Det är så det ska vara inför ett val. Politisk makt är viktigt för alla som vill rätta till orättvisor och förändra samhället.

Valåret 2018 lägger Tidaholm S-kvinnor märke till att de flesta partiledarintervjuer, kandidatpresentationer och toppnamn representeras av män. Varvade listor är en självklarhet inom Socialdemokraterna, men listorna måste också toppas av kvinnor lika ofta som av män! När listorna toppas av män kommer de tre första platserna att bestå av två män och en kvinna. De tre utgör ofta en ledning som förbereder dagordning samt ärenden. Utöver det kan vissa beslut tas utan att behöva hamna i styrelser eller nämnder. För att få en rättvis fördelning av mandat är det nödvändigt att toppa hälften av listorna med kvinnor.

Sverige är världens femte mest jämställda land men män är fortfarande kraftig överrepresenterade i medierna när det kommer till valrörelse. Den aktiva feministiska kampen måste fortsätta! Med makt kan du påverka och förändra samtidigt som du måste vara beredd på att ta ansvar för de beslut som fattas. Definierar du dig som kvinna och är beredd att ta mer makt och ansvar? Gör det och ta för dig! Vi S-kvinnor tror på att en jämställd värld – ett jämställt Tidaholm är möjligt.

För att med ett starkt systerskap kan vi gå hur långt som helst…

Annons

Zelal-Sara Yesildeniz, ordförande för Tidaholms S-kvinnor