Tomas Andersson Wij har spelat i Skaraborg flera gånger genom åren, men besöket på Vara konserthus 2005 var något alldeles extra. Då var han förband under Anna Ternheims turné.

Annons

— Vi gjorde nästan 30 gig och det festades hejdlöst. Till slut flöt städerna, scenerna och hotellen samman som en simmig akvarell. Men jag kommer ihåg Vara konserthus. Det var nytt då vill jag minnas och det såg ut som något från rymden hade landat där på slätten. En vacker byggnad av ljus mitt i det flacka landskapet, förklarar Tomas Andersson Wij.

Den 18 mars kommer han tillbaka till Skaraborg och Vara konserthus:

— Jag är så glad att få komma tillbaka, på den turné som kommer bli min största och mest påkostade hittills, konstaterar han.

Tomas Andersson Wij har med sig fyra musiker på turnén som har hyllats av såväl kritiker som publik. Artisten har samlat låtar från tio album och från tv-programmet Så mycket bättre, där Andersson Wij medverkade i höstas.

Tomas Andersson Wij har nu 20 år på scenen och har skapat en stabil karriär. Han skriver inte bara till sig själv utan även till andra artister och är en uppskattad översättare av låttexter. Förutom sin medverkan i TV4:s Så mycket bättre gjorde han också ett en uppskattad serie i SVT under förra året, "Tomas Andersson Wij spelar med". Då möttehan kollegor som Peter LeMarc, Veronica Maggio och Lars Winnerbäck på Vasateaterns scen.

Han har också turnerat med bland annat Helen Sjöholm.