Flera bedrägeriförsök och bedrägerier har genomförts på Tradera den senaste tiden, skriver Aftonbladet. Orsaken är en omfattande säkerhetslucka – och alla användare kan drabbas. Bedragare kan komma åt att byta lösenord på användares konton, helt utan uppgifter om tidigare lösenordet. På det viset har bedragaren i sin tur kunnat genomföra affärer med andra användare under falskt namn.

– Jag kan bekräfta att en handfull medlemmar råkat ut för det under den senaste veckan. Man kunde komma åt ett konto som inte var ens eget genom att utnyttja kryphålet, säger Niclas Hjelm, säkerhetsansvarig på Tradera, till Aftonbladet.

Han framhåller att man arbetar febrilt med att fixa säkerhetsbuggen, som under fredagsförmiddagen fortfarande inte var löst.

– Att komma över någon annans konto oavsett hur man går tillväga är otroligt allvarligt. Från vår sida har vi historiskt haft säkra lösningar, så vi ser otroligt allvarligt på att man kunnat missbruka det hos oss, säger Niclas Hjelm till Aftonbladet.

Om man som användare känner sig osäker på om man blivit drabbad kan man byta lösenord på sitt konto. Enligt Niclas Hjelm har man dock inte blivit drabbad så länge ens gamla lösenord fortfarande fungerar.