Det var i helgen som slutspelet för de juniorer som samlat ihop flest poäng i regionens tävlingar förra året avgjordes. Sara Hegefeldt var kvalificerad till slutspelet i FS15 i region väst, där Västergötland, Bohuslän-Dals och Värmland ingår. På lördagen inleddes slutspelet med poolspel. Där vann Tidaholmstjejen först mot Elvira Hedlund, Elfsborg, som sedan följdes upp med en seger mot Emma Fröjd från Lidköping. Samtliga segrar var tämligen enkla.

Annons

I semifinalen kom ytterligare en enkel seger. Sara besegrade Tilda Martinsson Dahlman från Lidköping med 2-0 (6-0, 6-0) i set. I finalen ställdes hon mot Filippa Larsson från Borås, en match som skulle bli en riktig nagelbitare. Filippa startade bäst och var den som förde spelet. Hon vann första set med 6-4 och var ytterst nära att även ta hem andra set, men Sara Hegefeldt kom tillbaka starkt och vann andra set i tiebreak. I tredje set var det Sara som hade mest krafter och vann med 6-1.

- Otroligt starkt gjort av Sara. Det var väl ganska väntat att hon skulle ta hem region väst, men det var väldigt imponerande att hon höll uppe spelet i varje match, säger tränaren Per Svensson.

I mellandagarna var TTK-tjejen även i Skövde och Vänersborg och spelade Tomtecupen. Även där tog gjorde hon stor succé och tog hem både FS14 och FS16-klassen. Nu väntar ett spännande 2018.

– Sara har utvecklats enormt under förra året. Hon har ett grymt tillslag och ett bra tempo i spelet.