"Vi som håller koll på Ånarundan, speciellt maken, håller också koll på vad bävrarna jobbar med. Det är jätteroligt att följa deras framfart och vi hoppas att kommunen tycker det samma så länge de inte åstadkommer skada. Det anser vi att de inte gör. Det är bara ett nöje att följa deras jobb. Såhär såg det ut på ett träd i närheten av skylten med "Rehns lada" tidigare i höstas.

Strax före jul, den 19 december, såg det så här ut, kanske en och en halv decimeters diameter återstod av stammen efter allt gnagande. Vi spekulerade över huruvida detta träd skulle ligga ner när vi kom hem efter julfirande i Stockholm. Skulle trädet ligga över stigen och nå ut i ån eller…?

Vi återvände till Tidaholm onsdagen den 27/12. Dagen därpå måste vi förstås ut på rundan för att se hur det blivit. Jodå, mycket riktigt, trädet ligger ner förstås, men bävrar är uppenbarligen mycket skickliga emellanåt, trädet ligger parallellt med stigen och hindrar därför inte vår promenad. Just vid detta tillfälle hade de lyckats. Lite längre fram på rundan, där får man kliva över en björkstam, men vad gör det, det är i alla fall intressant att följa bävrarnas framfart. "