THF vann bortamatchen med 4–3 efter Bergåker-Melins straffmål. Segern var efterlängtad för THF som haft en jobbig vinter.

Matchfakta

Fotskäl – Tidaholms HF 3-4 (0–2, 1–1, 2–1)

Mål THF: 0–1 (0.23) Victor Sandströ..

Matchfakta

Fotskäl – Tidaholms HF 3-4 (0–2, 1–1, 2–1)

Mål THF: 0–1 (0.23) Victor Sandström Hult (Jimmy Salker/Johan Ahlin), 0–2 (10.13) Eric Ahlin (Johan Ahlin), 0–3 (29.10) Jimmy Salker (Oskar Sahlén), 3–4 (58.20) Sebastian Bergåker-Melin (straff)

— Det var förjävla bra, men det blev lite nervöst det sista. Det var riktigt skönt att vi fick vinna, sa tränaren Fredrik Antonsson.

Inför fredagsmatchen förlorade THF i derbyt hemma mot Falköping och blev överkört i Rosenbergshallen mot Lidköping (0–11).

— Vi pratade igenom allt inför matchen. Vi har hela tiden sagt att vi har en chans mot alla lag i serien, men om vi spelar som vi gjorde mot Lidköping då får vi stryk mot alla lag. Nu gjorde alla det enkelt. Vi spelade med hundra procent fokus på att göra det enkelt. Varenda gång vi blev lite osäkra spelade vi sarg ut. De två första perioderna var riktigt bra, sedan blev det lite nervöst i tredje när de gick upp till 3–3. Men sedan kom ju straffen efter 18.20 i sista perioden, sa Antonsson och fortsatte:

— Det var en solklar straff och Bergåker-Melin gjorde det riktigt snyggt. Han är rightare och lade över den på backhand och lyfte in den Det var snyggt. Alla genomförde matchen på ett riktigt bra sätt och straffen sköt "Sebbe" väldigt fint.