Under onsdagskvällen hålls Hoppet Loppet i Fornbyn i Skara. Drygt 100 barn beräknas delta i det fjärde loppet för i år.

Live-published photos and videos via Shootitlive

– Deltagarantalet har ökat markant den här säsongen, säger Pernilla Dahl som är initiativtagare och arrangör av Hoppet Loppen.

– Hittills har vi i snitt haft ungefär 120 deltagande barn på de tre loppen i år. Tidigare har snittet varit ungefär 70 - 80 per gång.

Loppet riktar sig i primärt till barn mellan ett till sex år och arrangerades för första gången på hösten 2016.

– Jag tyckte att det fanns för lite för de små barnen att göra. Det är tänkt som en rolig grej att göra utomhus, säger Pernilla Dahl, som driver verksamheten med hjälp av frivilliga som får anmäla sitt intresse på loppets Facebook-sida.

Barnen springer en runda på cirka 500 meter med start och mål vid scenen.

– Man får springa, krypa eller gå hur många varv man vill, huvudsaken är att man kommer ut och har roligt, får röra på sig och samtidigt kan hjälpa andra barn.

Alla inkomster från loppet går till Barncancerfonden och Barndiabetesfonden. Hittills i år har man fått in 18090 kronor att fördela på de två fonderna.

Efteråt bjuds alla barn på fika. Grillarna i Fornbyn tänds och det finns möjlighet att grilla medhavd mat.

Hoppet Loppen hålls onsdagskvällar fram till och med vecka 21, innan det blir sommaruppehåll. Därefter hålls loppen onsdagskvällar vecka 33 samt 35 till och med 39. Vecka 40 blir det inget lopp, men en stor avslutning för alla som varit med minst fyra gånger.

Annons