Jesper Seidevall kom till Tidaholms HF 2013, han kom från spel med Tibro IK som då spelade i division tre. Sedan dess har han blivit kvar i THF och är idag en publikfavorit.

Varför blev det spel i Tidaholm?

– Jag fick inget A-lagskontrakt i Tibro, så jag hörde av mig till Tidaholm, där var jag varmt välkommen. Jag trivs här och tycker att det är kul att jag blivit lite av en publikfavorit. Det är alltid lika roligt att åka till hallen då.

En folkfest

På fredag väntar en ny tuff uppgift för den 24-årige backen. Det är nämligen derby mot Falköping Blue Riders i Odenrinken. Det är dessutom sponsormatch vilket innebär att det är fri entré. Senast det var fri entré i den ishallen kom drygt 450 personer, så det förväntas bli en folkfest!

– Det är alltid roligt att spela när det är mycket folk på plats. Det får mig på bra humör och triggar mig till att bjuda publiken på en bra match!

Det har spelats två derbyn tidigare denna säsong, båda har slutat med förlust för THF. Jesper har dock inte spelat något derby denna säsong.

– Det blir mitt första derby i höst. Vi ska fortsätta med de bra sakerna vi gjort de senaste matcherna. Vi ska ha ett kort och kompakt lag och kriga i 60 minuter.

Senaste matchen blev Jesper tvåmålsskytt och han hoppas att han gör mål på fredag igen.

Annons

– Jag hoppas alltid på att jag ska göra ett eller två mål, men det viktigaste är att vi tar tre poäng på bortaplan!

Nyförvärv från allsvenskan

Falköping gjorde nyligen klart med ett nyförvärv från hockeyallsvenskan. 20-årige backen Adam Thilander som kommer från spel med Almtuna är klar för division 3-klubben.

– Att han har gått från Almtuna till Falköping säger ju en hel del. Vi får hålla ett extra öga på honom och jag kanske får hälsa honom välkommen på något bra sätt!

Resultatet vet vi inte förrän på fredag kväll, men vi kan redan nu veta att det kommer bli ett stekhett derby i Falköping med många åskådare på läktaren och en laddad Jesper Seidevall på isen.

David Nyström (prao)