Karriären fortsätter uppåt för Emil Forslund, 24. Efter att de senaste tre säsongerna ha spelat i allsvenskan med Tingsryd, och dessförinnan två år i division 1 med samma klubb, väntar nu SHL och Brynäs IF.

– Det känns sjukt bra. Det är jättekul att få chansen att spela i Sveriges bästa liga, säger Forslund, som har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Forwarden spelade juniorhockey i Tidaholms HF – där han är född och uppväxt – samt Skövde IK, där det också blev 24 seniormatcher 2011-12.

– Sedan man flyttade till Skövde och började spela juniorhockey har det gått bättre och bättre. Jag känner mig säkrare som hockeyspelare och känner att jag tagit kliv varje år.

Därefter gick flytten till Leksand, med vilka det blev en J20-säsong, innan Forslund skrev på för Tingsryd 2013. Från och med i höst blir det alltså i stället spel i landets högsta serie.

– Det känns lite tråkigt att lämna Tingsryd, men det är inte varje dag man får chansen att spela i SHL. Det ska bli jättekul.

Samtidigt som hockeykarriären fortsätter i Gästrikland känner Forslund emellertid fortsatt starkt för hemtrakterna.

– Tidaholm kommer alltid vara hemma för min del, och sedan har man spenderat ganska många år i Skövde också förstås. Gått i gymnasiet, spelat ishockey och har kompisar kvar där.

LÄS OCKSÅ: Forslund: "Alltid skönt att komma till Tidaholm"

Annons

I Brynäs återförenas Forslund med tidigare Tingsrydtränaren Magnus Sundquist, som i maj blev ny assisterande tränare i klubben.

– Jag har varit i kontakt med Brynäs ett tag och när de signade Magnus från Tingsryd så fick man in en fot genom honom också. Stefan Bengtzén som är sportchef har haft koll sedan innan, men det gick ganska fort nu på slutet.

24-åringen flyttar nu till Gävle för spel med laget som den gångna säsongen åkte ut i kvartsfinal mot mästarlaget Växjö.

– Det främsta målet är till en början att ta en plats i Brynäs. Men det är samtidigt en dröm att ens ha kommit till SHL och ha skrivit ett SHL-kontrakt, säger Emil Forslund.

LÄS OCKSÅ: Forslund: "Just nu lever jag drömlivet"

SHL