Alva Orrenvade från Skövde har varit med i tv-programmet Tonårsbossen och Ullared och är det något hon kan så är det att shoppa.

Själv har hon redan fixat årets julklappar till sin familj, men hon håller med om att det är inte alltid lätt med julklappar.

— Själv vet jag inte alltid vad jag ska köpa, så ibland jag skulle önska att det fanns en julklappstipslista till mig, säger Alva Orrenvade som nu tycker att det är roligt att göra en lista till andra.

Annons

Vi hänger med Alva på en runda i butikerna i Skövde centrum och hon tipsar om olika presenter som passar till mindre barn, syskon, pojkvännen, mamma, pappa och sin morfar. Hon ger också tips i lite olika prisklasser.

Ett julklappstips som kan passa de flesta är en mysig pyjamas eller morgonrock.

— Det första jag gör när jag kommer hem är att dra på mig en mysig pyjamas eller morgonrock och tofflor. Det är det bästa som finns, säger Alva.

Om det är en present till någon som har det mesta, kan något gott passa bra. Som en presentpåse med lyxiga praliner, te och kaffe eller en flaska julsnaps.

Ett doftljus går också hem hos de flesta, tror hon. Det går dessutom att hitta i många butiker ifall man verkligen är ute i sista minuten.

— Det mysigaste som finns är att ha tända ljus.

Se fler av hennes julklappstips i vårt stora bildspel.

Jul