2018 har minst sagt rullat på för 16-åriga Lina Ljungblom från Skövde. Hon öste in poäng för Skövde HC:s damer under fjolårssäsongen som dessutom kröntes med ett U18-silver i VM.

För sina fina prestationer har hon nu belönats med en plats i seniorlandslaget. Där klarade hon gallringen efter det träningsläger som landslaget haft på Bosön föregående vecka och nu väntar fyrnationsturnering i Tjeckien.

– Det känns jättekul och stort så klart. Att få spela med dessa tjejerna, sitta i samma omklädningsrum och vara på isen med dessa stora spelarna är jättestort.

Ljungblom spelar till vardags juniorhockey med killarna i Skövde IK. Men i tidigare intervjuer med SN-sporten har 16-åringen dock berättat att det funnits intresse för hennes signatur från SDHL-klubbar. Men just nu ser det ut som att hon stannar i Skövde.

– Det är många bra personer runt omkring mig i Skövde IK som gör att jag kan och får utvecklas på ett bra sätt. Jag har haft kontakt med andra klubbar och det finns alternativ om jag inte skulle vilja vara kvar. Men jag tror att jag stannar i Skövde.

Varför?

– Det är väldigt kul att spela med killar. Det är inte många tjejer som stannar kvar och spelar med killar under gymnasiet. Det hade varit kul om man kunde gått sin egen väg, även om det inte är just därför jag stannar, men det är en kul grej. Att visa att det går att stanna kvar om man vill och satsar, säger Lina Ljungblom.

Annons