Anton Strålman spelar sedan 2014 för NHL-klubben Tampa Bay Lightnings som i år missade Stanley Cup-slutspelet. I samband med Tre Kronors träningslandskamp mot Lettland på lördagen (förlust 3-4 efter straffar) bekräftade Tommy Boustedt för tv-kanalen C More att Anton Strålman har tackat ja till årets VM-turnering i Tyskland och Frankrike. Tampa Bay Lightnings ska dock officiellt godkänna Strålmans VM-spel, men det ska troligen inte finnas några hinder för det, enligt Aftonbladet.

Annons

För ett par dagar sedan blev det även klart att Strålmans svenske lagkamrat Victor Hedman ansluter till Tre Kronors trupp. Både Hedman och Strålman ingick i Sveriges World Cup-lag i september där de båda bildade backpar. Det vore knappast förvånande om den svenske förbundskapten Rikard Grönborg på nytt satsar på ett backpar med de väl samspelta Strålman och Hedman när VM börjar. Sveriges första VM-match spelas mot Ryssland i tyska Köln den 5 maj. Hittills har åtta svenska NHL-spelare tackat ja till VM-spel.

30-årige Anton Strålman är uppväxt i Tibro och gjorde sina första A-lagssäsonger i Skövde IK.

2005 flyttade Strålman till dåvarande SHL-klubben Timrå och fick efter två säsonger NHL-kontrakt med Toronto Maple Leafs. Under de snart tio åren som Strålman varit i NHL har han spelat för Toronto, Columbus, New York Rangers och numera i Tampa Bay.

NHL