Kostnaden ”blir en höftning, men 10 miljoner eller något mer”.

Sannolikt mycket mer. Sen tillkommer också årliga driftskostnader.

Enligt Bengt Karlsson och Anna-Karin Skatt så ska det inte drabba kärnverksamheterna.

I arbetet med de kommande årens budget vet vi att varje ytterligare investering leder till ökade besparingar i kommunens verksamheter. Nu undrar vi om Karlsson och Skatt hittat en egen sedelpress? Det fanns ju inte ens pengar till att förlänga öppettider i badet eller ishallen...

Ett tjusigt utomhusbad i Tidaholm á la Hjo vore jätteläckert – men det får absolut inte leda till att det läggs ytterligare sparkrav på skolan eller äldreomsorgen.

När det gäller så här stora investeringar så brukar man göra en så kallad förstudie och projektering där man tittar på olika alternativ: Var ska det ligga, går det att samordna och vad kommer det att kosta. Alternativ till utomhusbad är att öppna upp Forshallen med soldäck och möjlighet att använda befintliga bassänger även sommartid.

Detta har MITT Tidaholm (Liberalerna, Centern och Kristdemokraterna i lokal samverkan) tidigare föreslagit.

Det går också att rusta upp en badplats längs Tidan. Att göra både och lär bli billigare än S förslag.

MITT Tidaholm har som vision att öka Tidaholms invånarantal till 16 000 år 2030. Så självklart tycker vi att det är viktigt att öka vår kommuns attraktionskraft. Men det måste vara långsiktigt och väl genomtänkt. Detta förslagandas desperat valfläsk!

Annons

För Liberalerna i Tidaholm

Runo Johansson

oppositionsråd/kommunalrådskandidat

Birgitta Andersson

ordförande Liberalerna i Tidaholm