En workshop med en avslutande konsert. Det hade alla gospelvänner i bygden att se fram emot i lördags. Så blev det också för det stora flertalet, även om några enstaka snöade inne eller blev försenade.

Mest dramatik var det kring huvudpersonen själv, amerikanen Gerald T Smith. Han övernattade hos vänner i Tibro och skulle låna familjens bil till Tidaholm över lördagen. Liksom många andra blev han överrumplad över det snötäcke som bäddat in Skaraborg under natten.

— Han var inte direkt van att köra i snö. Det tog lika lång tid för honom att bila från Tibro som det tog för vår långväga gäst, Gospelverkstans Mikaela Axelsson att ta tåget från Stockholm. Det blev en bonus att hon kom, berättar Lisa Öhgren och skrattar.

Övningarna fick helt enkelt starta utan Gerald. När han anslöt var gospelsångarna väl uppvärmda.

— Det blev en fantastisk dag! Vi hade ett härligt flyt. Vi övade igenom det som vi skulle framföra i kyrkan på kvällen och hann faktiskt med lite till, berättar Lisa Öhgren.

56 sångare i olika åldrar kunde tillsammans skapa skön och energifylld sång.

Annons

— Trots snön kom det mycket folk till kyrkan och lyssnade på oss på kvällen.

Den som gillar gospelmusik fick alla sina förhoppningar infriade. Här var det många kända låtar och den stora gospelkören, med inslag även från Hjo och Karlsborg, öste på för allt vad stämbanden höll.

Naturligtvis genomfördes även tidaholmarnas paradnummer Oh happy days där Monica Aronsson bemästrade solopartierna.

— Det blev också en hyllning till Edward Hawkins som skrivit gospellåten. Han gick bort för två veckor sedan.

Mikaela Axelsson och gospelkören framförde även Reach out your hand. Det är en nyproducerad sång av Mikaelas pappa Lasse Axelsson. Den skrevs till Gospelverkstadens 30-årsjubileum.

Gerald T Smith och Gergana Andersson spelade piano, Mikael Carlsson trummor, Mikael Johansson gitarr, Andreas Jansson bas.

— Gerald levererade ett fantastiskt pianostycke, rosade Lisa Öhgren.

Amerikanen medverkade även vid söndagens gudstjänst i Tidaholm. Han tog det säkra för det osäkra och sov över i staden mellan lördag och söndag.

— Haha, ja, han frågade under slutet av konserten om han kunde bli inkvarterad i stan. Någon mer vådlig bildfärd ville han inte veta av.