Sommaren 2014 lämnade den Marockanska fotbollsspelaren Moestafa El Kabir Sverige och BK Häcken för spel i den saudiarabiska klubben Al-Ahli Jeddah. Sedan i somras spelar El Kabir för klubben Sagan Tosu i den japanska ligan. Under de senaste dagarna har det dock blossat upp rykten från svenska medier om att El Kabir varit sugen på att vända tillbaka till Sverige igen. Detta är något som El Kabir inte varit sen med att dementera på sitt personliga Twitter-konto där han skrev:

”Jag återvänder inte till Sverige just nu. Och inte inom 2 år heller. Så det är antingen vänta på när jag återvänder eller sluta skriva skit.”

Annons

Trots El Kabirs utspel om att han inte har något intresse av att representera någon svensk klubb under den närmaste tiden och sin ovilja att lämna Japan valde dock Skövde AIK att försöka locka till sig spelaren med en något annorlunda förhandlingsteknik. Som svar på El Kabirs tweet skrev division 1-klubben:

”Du är välkommen till Skövde och oss annars. I staden har vi TVÅ(!!) sushiställen så lite japansk kultur hittar du även här.”

Responsen efter SAIK:s erbjudande lät inte vänta på sig där El Kabirs svar blev positivt:

”Låter bra haha.”

Om det ligger någon sanning i detta låter vi vara osagt men enligt Skövde AIK:s Twitter-konto har man nu valt att starta en insamling för att den ex-allsvenska spelaren inom de närmaste åren ska dra på sig den röda tröjan och kliva ut på Södermalms IP.