Skövde Bilcenter ligger nu på Mellomkvarnsvägen mellan Bilia och Toveks, men där finns bara plats för en bil i utställningsdelen.

– I övrigt finns det bara utomhusplatser, och det är på en grusplan som dammar mycket, säger Robin Kihlström.

I de nya lokalerna, där Källqvist Motor funnits tidigare, får de betydligt större ytor inomhus och asfalterad plan utanför.

– Det finns plats för 100 bilar, men vi kommer satsa på att ha 80 till att börja med. Vi ska försöka ligga på 55-60 bilar ute på annons, som är färdiga att leverera, sen står det alltid runt tio bilar som ska repareras och göras i ordning och så, säger Ludvig Wallgren.

Annons

Tidigare har reparationer lejts ut, men i de nya lokalerna finns både en verkstadsdel och en tvätthall.

– Det kommer att bli väldigt bra. Nu ska vi anställa en egen verkstadsmekaniker, säger Robin.

Under måndagen började de flytta, och först på tur stod tvätthallen.

– Så att vi kan spola av bilarna när vi har kört hit dem, säger Robin.

De är väldigt nöjda med lokalerna, och hoppas kunna expandera. Vad gäller läget, så kommer de nu ligga lite för sig själva. Tidigare låg de granne med flera andra bilhandlare.

– Läget är bättre därborta, men lokalerna går ju inte att jämföra. Där är det en grusplan och vi har delat lokalen med en verkstad med mycket trafik. De åker förbi alla våra bilar hela tiden, och det dammar. Sen är det problem att skotta, eftersom grusplanen är så ojämn, säger Robin Kihlström.

Den 1 mars ska de vara utflyttade, så de hoppas kunna få klart så mycket som möjligt denna vecka.

Skövde Bilcenter handlar med begagnade bilar, och har en lite speciell inställning till inbytesbilar. De är märkesoberoende och byter in allt.

– Även såna som det är en massa besiktningsfel på. Vi har tagit in husvagnar, motorcyklar, båtar och allt möjligt i inbyte. Förra året hade vi inne en vattenskoter. Vi byter in alla fordon som har en motor, i stort sett, säger Ludvig Wallgren.