"Inga kvar" är en sanning med modifikation. På Sandhems Tryckeri finns det tre gula landslagströjor kvar.

– Ja, tre barntröjor. De senaste två, tre dygnen hade jag nog kunna sälja 50 tröjor utan problem, säger Mikael Lundquist.

Har efterfrågan ökat så mycket de senaste dagarna?

– Ja, det har ökat lavinartat. Alla köper allt som är gult och blått. Är en T-shirt gul så köper folk det. Allt ska vara gult bara.

Tomt hos leverantörerna

Men även gula T-shits är just nu en bristvara hos sporthandlarna.

– Hos leverantörerna är det väldigt tomt. Den ena leverantören vi pratat med hade en mediumtröja kvar på lager. Den andra hade lite grann, men de visste inte vad som skulle hända under de närmaste timmarna för alla köper allt som är gult just nu.

Har du varit med om något liknande?

– Nej, aldrig. Ju längre Sverige går, desto större tryck blir det. Adidas har helt slut. De kan inte leverera en tröja och de kommer nog inte kunna leverera fler den närmsta tiden heller.

Gör leverantören tröjor utefter var de tror att Sverige ska prestera i mästerskapet?

– De gör ju så många tröjor som de beräknar ska gå åt, men det är ju ingen som har trott att Sverige skulle gå så här långt. Sedan är det ju upp till oss handlare också. Vi lägger ju en förorder på vad vi tror att vi kan sälja.

Annons

Du var pessimistisk om Sveriges chanser?

– Ja, det kan man väl säga då. Men hur mycket man säljer handlar ju om hur det går för Sverige i turneringen. Man vågar ju inte ta hem för mycket, för det kommer ju nya tröjor nästa år. Om Sverige hade åkt ur i gruppspelet, då hade marknaden varit död.