Det är tradition att Skara får besök under ett antal veckoslut i början av året. Den här gången handlar det alltså om ”Soldat Fabian Bom”, som är en hyllning till Nils Poppe (1908-2000) – en av svensk underhållnings största genom tiderna.

Publik- och kritikersuccén blev också fullständig.

Det är 16:e året i följd som sommarens pjäs på Vallarna följs upp med besök i Skara. Jojje Jönsson har varit med i samtliga 16 uppsättningar – de flesta i den populära rollen som brevbäraren Dag-Otto. Nu ikläder sig Jojje Jönsson rollen som Nils Poppes kultförklarade figur Fabian Bom. Med sin otroliga pliktkänsla, sprudlande humör och galna upptåg kommer han garanterat att inta Rosers Salonger.

Annons

— Att komma till Skara är alltid lika trevligt. Att nu få göra en annan roll känns bara stimulerande, säger Jojje.

Detta är en pjäs fylld av förvirring, puttrig kärlek, sång och kanske lite dans! Jojje har sällskap av stor del av svenska humoreliten.

Förutom av Jojje Jönsson består ensemblen av Siw Carlsson, Mia Poppe, Anna Carlsson, Mikael Riesebeck, Mikael Ahlberg, Niclas Strand, Ola Hedén, Kent Vickell och Sara Axelsson.

”Soldat Fabian Bom” är efter en idé av Nils Poppe. Manuset står Lars Classon och Jojje Jönsson bakom och Ulf Dohlsten är regissör. Biljettsläpp sker måndagen den 16 oktober.