I februari kunde tidaholmarna lyssna till män som sjöng ut om sina känslor i industrilokalen Åbergs plåt.

Nu i sommar ges istället chansen att uppleva dessa känslor genom en vernissage som öppnar upp i Tidaholms konsthall vid Turbinhusön den 29 juni och som är tillgänglig till och med den 4 augusti.

"Hjässan är kal" och "Äggen är slut" uppmärksammar män och kvinnor som närmar sig ålderdomen och förklarar på ett djupgående sätt deras känslor samt tankar om livet.

De bygger på intervjuer med män och kvinnor i övre medelåldern som anmält sig till projektet.

Dessa män och kvinnor kommer synas på bilder tagna av Elisabeth Olson Wallin tillsammans med text och citat från intervjuerna som gjorts.

– Per Wahlström från Tidaholm kommer vara på plats under vernissagen, Per är en av de som blev intervjuade till projekten, säger kultursamordnare på Tidaholms kommun Johanna Andersson.

–Även Annica Carlsson Bergdal som ligger bakom projekten kommer befinna sig i konsthallen under vernissagen, fortsätter hon.

Annica Carlsson Bergdal är initiativtagaren och den som ligger bakom både hjässan är kall och äggen är slut. Johanna Andersson ser den kommande vernissagen som en kul fortsättning på körverket som ägde rum i februari i Tidaholm. Hon är också mycket positiv till Carlsson Bergdals insats.

–Annicas arbete är otroligt bra. Hon har uppmärksammat något som det inte pratas mycket om men som är ständigt förekommande.

Annons