Att tippa en slutgiltig tabell innan säsongen drar igång är såklart svårt, men ändå en stående punkt på upptaktsträffarna. Idag var det innebandyns tur och SSL-tränarna har nu sagt sitt.

JIK-damerna tippas som tolva.
Foto: Peter Gustafsson

På damsidan tippas Jönköpings IK på en tolfte plats i sluttabellen.

- Jag förväntade mig inte att vi skulle tippas högre, och jag är inte förvånad. Däremot hade jag själv tippat oss högre upp och i mina ögon har vi åtminstone tre lag bakom oss och ser oss absolut högre, säger JIK:s Gabriella Strandberg, som representerade JIK på plats:

- Det har varit bra, vi har varit uppe länge, men det har varit bra. Det är intressant att få höra från de andra lagen, det är inte ofta man kommer så nära motståndare och får diskutera säsongen.

Har ni i laget pratat något om målsättning?

- Egentligen inte, Ivarsson (Johan, tränare) var klar ganska sent och det har varit svårt att ha en stabil stab. Nu har vi fullt fokus på innebandyn, vi har snackat lite om att ta säsongen som den kommer. Jag har inte varit med i alla försäsongsmatcher, men som jag förstår har det sett ganska bra ut.

Så tippas SSL-dam

1. KAIS Mora IF

2. IKSU

3. Endre IF

4. Pixbo Wallenstam IBK

5. Täby FC IBK

..

Så tippas SSL-dam

1. KAIS Mora IF

2. IKSU

3. Endre IF

4. Pixbo Wallenstam IBK

5. Täby FC IBK

6. Västerås Rönnby IBK

7. IBK Dalen

8. IK Sirius FBC

-----------

9. Malmö FBC

10. Karlstad IBF

11. Warberg IC

12. Jönköpings IK

-----------

13. IBK Göteborg

14. Örnsköldsvik IBK

Annons

På herrsidan tippades Mullsjö AIS som fyra och JIK som nia när tränarna tyckte till.

- Vårat mål är att påverka de saker vi kan, hur vi tränar. Prestationerna på matcherna faller ut efter hur vi är på träningarna. Sen har vi inte satt något tak på hur högt och det är klart vi vill gå till slutspel. Samtidigt är andra året i SSL väldigt svårt och vi vill säkra vårt kontrakt. En tippning av tränare är alltid bara en tippning, men jag ser oss hellre som nia än i botten, säger Otto Weidman och säger att stämningen i laget är bra, trots skriverierna.

- Vi fokuserar på det vi gör på planen, vad som sker utanför har styrelsen koll på. Våran del är att prestera och vi kommer vara på planen och prestera när det drar igång.

Säsongen för både JIK och Mullsjö inleds på torsdag i nästa vecka när laget drabbar samman i ett hett rivalmöte.

- Vi är definitivt redo. Nu har vi haft en lång försäsong, den längsta i mitt liv eftersom det inte var något juniorspel. Jag är extremt sugen och vi är redo att möta Mullsjö.

"Vi är där uppe"

Kasper Hedlund, Mullsjö AIS.
Foto: David Wreland

Efter det att David Gillek tackat för sig är det nu Kasper Hedlund som är lagkapten i Mullsjö AIS, det var också Hedlund som representerade MAIS på upptaktsträffen. Landslagsbacken säger att han trivs som lagkapten.

- Det är kul och roligt. Det är något som man har sett komma lite, att det finns en möjlighet att få den rollen. Jag har varit med länge och har varit en informell ledare under en lång tid, säger Hedlund vars lag tippas som fyra av tränarna.

- Vi är där uppe, sen om vi kommer 3-4, det är supertight. Det är 32 matcher och en lång säsong, det brukar vara väldigt jämt. Vi har inte satt ut något mål runt att vi ska sluta trea eller fyra, utan ska positionera oss bra inför ett slutspel. För placeringen påverkar slutspelet och det är skillnad på att sluta sjua och trea. Vi kan inte säga att det inte spelar någon roll, men det viktigaste är inte var vi slutar i tabellen, säger Hedlund.

Är ni redo för derbypremiären?

- Det tycker jag. Framförallt har vi växlat upp de senaste två veckorna och helheten har fallit på plats. Det känns bra.

Så tippas SSL-herr

1. Storvreta

2. Falun

3. Linköping

4. Mullsjö

5. Växjö

6. Pixbo Wallen..

Så tippas SSL-herr

1. Storvreta

2. Falun

3. Linköping

4. Mullsjö

5. Växjö

6. Pixbo Wallenstam

7. Dalen

8. Kalmarsund

——————

9. Jönköping

10. Helsingborg

11. Höllviken

12. Sirius

——————

13. Lindås Rasta

14. Örebro