Mediebevakningen har varit massiv under det gångna världsmästerskapet i ishockey. En sak som verkar ha svidit lite extra i Tre Kronors ögon var när Expressens Magnus Nyström skrev en krönika med rubriken ”HV71 hade slagit detta USA”, efter Tre Kronors förlust mot nordamerikanerna i gruppspelet.

Annons

Nu när Sverige fick stå högst upp på pallen och lyfta VM-bucklan passar förre Skövde IK-spelaren Anton Strålman på att ge svar på tal.

– För att citera några av våra fina journalister så har vi varit sämre än HV71. Vi har varit överbetalda och överskattade, och spelare som bara kostar pengar för svenska ishockeyförbundet. Tyckare som absolut inte kan något om ishockey, men nu kan man stå här och skratta dem i ansiktet. Det är jävligt skönt alltså, säger Strålman till Expressen och fortsätter:

– Jag tycker det är sorgligt att gubbar i journalist-Sverige vill att vi ska spela dåligt. De vill skriva negativa saker och hoppa på oss. Det är så jävla tråkigt. De är väl svenskar också? De ska ju heja på vårt lag. Hjälpa och inte stjälpa. Jag är så less på det.

Expressen: Ni läser alltså vad som skrivs och sägs i medier?

– Alla har ju sociala medier. Det är det första man ser när man slår på en mobil eller platta. Alla vet om det. Det är bara extra skönt att skratta dem i ansiktet och stå här som världsmästare. Vi förlorar bara en av tio matcher efter full tid. Men nu står vi här. Sämre än HV71? Ha ha ha.