Lina Ljungblom har under säsongen spelat mestadels med killarna i Skövde IK:s J18-lag. Men det blev även en del spel med Skövde HC:s damer i division 2 där hon sprutade in 32 poäng (23+9) på endast sex matcher.

Säsongen kröntes med en plats i U18-landslagets VM-trupp där Ljungblom bidrog till att tjejerna tog ett historiskt VM-silver. Under mästerskapet producerade hon sex poäng (4+2) på fem matcher.

– Jag gjorde mer mål och poäng under VM än vad jag trodde att jag skulle göra. Men lagkamraterna gjorde att jag höjde mig. Sen trodde jag absolut inte att vi skulle ta silver och bli historiska, säger Lina Ljungblom.

Hon tycker att säsongen överlag gått bra och hon lyfter tränarnas förtroende i Skövde IK:s J18-lag som en faktor till hennes utveckling.

Ännu har Lina inte bestämt sig för vart hon ska spela nästa säsong. Men intresse från SDHL-klubbar saknas inte.

– Innan jag valde att gå på Västerhöjdsgymnasiet var det många som hörde av sig. Jag har inte bestämt mig än men jag tror det blir så att jag stannar kvar med killarna. Samtidigt lockar det väldigt mycket att spela med damer.

Forwarden berättar att Linköping hörde av sig i vintras och att Göteborg och HV71 visat intresse inför kommande säsong.

Det är ju pendlingsavstånd till både Göteborg och Jönköping. Så det hade kanske fungerat?

Annons

– Ja, eventuellt kan det bli så att jag tränar med J18-laget i Skövde och spelar matcher med HV71, säger Lina Ljungblom.