Bara genom överskottet på det redan billiga fikat på torgcaféet har 155 000 kronor samlats in under 2017.

— Ett fantastiskt resultat! Den största delen har gått till Svenska kyrkans internationella arbete exempelvis till julkampanjens projekt för gatubarn i Manilla. Men även stadsmissionen i Göteborg och Stockholm och Kvinnohuset ”Tranan” i Skövde har fått pengar till sitt viktiga arbete.

Annons

Torgcaféet är öppet onsdag förmiddag och nästa vecka serveras det våfflor och säljs lotterier och försäljning ytterligare stödja fastekampanjen som i år går till främst kvinnor och barn som lever i flyktingläger i Sydsudan för att ge dem möjligheter att börja om och skapa sig en dräglig framtid. Temat för insamlingen är ”Att resa sig starkare”.

— Vid en katastrof behöver människor mat, vatten och tak över huvudet. Men också värdighet och hopp. Svenska kyrkans internationella arbete har en specialkompetens inom psykosocialt stöd som gör att människor kan gå från att överleva till att leva.

Under advent och jul samlade Tidaholms församlingsbor in nästan 140 000 kronor till årets julinsamling till projektet med gatubarn i Manilla.

— En fantastisk insats som var möjlig genom kollekter, försäljningar, lotterier, kaffeservering och annat, berättar Lena Linde.

— Tillsammans kan vi göra världen bättre!