Svante Schultz har ägnat en stor del av sitt liv åt att driva företag. För snart tre år sedan blev Svante leksakshandlare, då han tillsammans med barnen Tove och Emil tog över Tre Får Leksaker. Parallellt driver han Sveriges Minsta Saluhall där han säljer närproducerad mat och lokala delikatesser.

Svante brinner för förtagande - men också för sitt Tidaholm - och han är påhittig vad gäller arrangemang och annat som kan få staden att leva upp. Han har tidigare både varit näringslivsutvecklare och centrumledare och innehar numera titeln som kommunutvecklare.

Den bästa?

Svantes fråga till Tidaholms politiker handlar om huruvida de är villiga att förbättra förutsättningarna för att driva företag i Tidaholm:

– Kan ni lova att Tidaholm ska vara den bästa kommunen att driva företag i? lyder frågan.

Enligt Svante, som är ordförande i Företagarna Tidaholm, är frågeställningen ingen omöjlighet. Vidare konstaterar han att villkoren för landets småföretagare kan bli betydligt bättre.

– Företag som har färre än 50 anställda utgör 99,8 procent av alla företag i Sverige, och ändå är det de 0,2 procenten som har inflytandet, säger Svante.

Relaterat: Förre FIFA-domaren värnar om lokala profiler

Ställ din fråga

I den digitala valstugan #KanDuLova kan läsarna nu kräva tydliga besked och ett löfte från politikerna – och sedan följa politikernas svar och löften på vår sajt med start den 1 augusti 2018.

Annons

Läs mer: Ställ politikerns valfläsk mot väggen i #KanDuLova.