— En del av det var väldigt tragiska händelser, då kan det ju kännas väldigt konstigt att prata om rekord. Men människor måste få reda på vad som händer på något sätt och nu fick de det från oss.

Fakta: Webbstatistik vecka 9

Besök på Hallpressens sajter: 1 934 699

Sidvisningar på Hallpressens sajter: 5 638 7..

Fakta: Webbstatistik vecka 9

Besök på Hallpressens sajter: 1 934 699

Sidvisningar på Hallpressens sajter: 5 638 715

Besök på VB.se 57 465

Sidvisningar påVB.se 171 590

Hon ser trafiken som en form av kvitto på att redaktionerna lägger krut på rätt saker.

— Vi satsar på att vara bäst och ge mest både vad gäller snabb nyhetsrapportering och den fördjupande journalistiken. Det är en viktig grundsten för demokratin i samhället.

Hur mycket påverkas resultatet av vad som händer och hur mycket är hårt jobb från redaktionen?

— Våra redaktioner jobbar alltid hårt men när vi sätts på prov, när det händer mycket i skarpa nyhetslägen, då måste vi verkligen vara på tårna och ge läsarna och publiken det de vill ha.

Annons

Det blir en extra utmaning att jobba under tidspress, något som skiljer sig lite från hur arbetet på redaktionen såg ut när papperstidningen var den enda nyhetskanalen.

— Vi vill berätta så fort som möjligt - och gärna live. Vi vill gärna leverera både kvalitet och snabbhet och det tycker jag att vi lyckades med förra veckan.

Koncernen jobbar med att utveckla sin rapportering i de digitala kanalerna. För ett tag sedan lanserades till exempel en funktion i appen Min VB där användaren kan få push-notiser när det händer något i ett eller flera geografiska områden som man valt.

— Apparna är ju en superservice i skarpa nyhetslägen. Det är det bästa sättet att hänga med när det händer saker snabbt. Vi har fått väldigt genomslag där, säger Patricia Svensson.

Vad händer framöver?

— Vi fortsätter att jobba på med utvecklingen av vårt berättande. Vi har en rätt stor satsning på fördjupande journalistik just nu.

Vid nyhetsdesken är det glada miner, även om det inte går att ta paus i nyhetsarbetet för att fira.

— Jag är stolt över de insatser som våra journalister stått för den senaste tiden. Vi har varit bäst när det hänt dramatiska saker men även visat uthållighet i tuffa bevakningar kring exempelvis skottlossningen i Falköping, säger Börje Andersson, nyhetschef Västgöta-Bladet.