Efter att ha lett sitt Fröjered till serieseger i division 3 och varit med att spela fram Lockerud till kvalet till allsvenskan var Andreas Blomqvist ett hett villebråd bland innebandyklubbar runt om i Sverige.

Den klubb som visade mest intresse för 23-åringen var allsvenska Varberg som hade ett konkret kontraktsförslag på bordet.

Blomqvist valde dock att nobba det för att stanna kvar i Tidaholm och Fröjereds IF.

- Dels är det för att jag trivs väldigt bra på jobbet. Har snart varit där i ett år och hoppas väl på att kunna få en fast tjänst snart. Sen ska det bli jäkligt kul att få fortsätta resan med Fröjered, säger Blomqvist.

Annons

- Här hemma vet jag vad jag har; familj, kompisar, jobb och lag som jag trivs i. Dessutom kan jag spela fotboll med Norra Fågelås i sommar också.

Dörren till Lockerud Mariestad stängde Blomqvist tidigt. I slutändan stod det mellan den forna storklubben Varberg, som håller på att bygga för att ta sig till SSL igen, och Fröjereds IF.

- Lockerud var inte aktuellt eftersom det är jobbigt att pendla och som det är nu är jag inte heller sugen på att flytta tillbaka dit.

Blomqvist gjorde 77 (!) poäng (26+51) förra säsongen och var en bidragande orsak till att FIF kunde avancera till tvåan.

Nu ser han fram emot en säsong utan någon som helst press.

- Jag tror många i laget kände av pressen att gå upp förra året. Nu kan vi spela som underdogs och det tror jag kommer att gynna oss. Men vi kommer inte be om ursäkt för att spela i tvåan i alla fall, säger Blomqvist.

Från Fröjereds håll är man ytterst belåtna med att ha gjort klart med sin gunstling.

- Det känns naturligtvis jättebra och roligt att han stannar kvar här för att hjälpa oss bli ett stabilt division 2-lag, säger Joakim Olofsson, sportsligt ansvarig för herrarna.