Tidningen har tidigare rapporterat om det pågående banarbetet och strulet som det har medfört. Bränder, signalfel och sänkta hastigheter är exempel på orsaker som påverkat sommarens tågtrafik.

Relaterat: Skogsbrand stoppade trafiken – rikslarm utfärdat efter rymmare
Relaterat: Resegarantin tungt belastad

Många av västtågens avgångar är under sommaren inställda och Västtrafik hänvisar istället till SJ Regionaltåg under dessa avgångar.

Under vecka 30 kommer sträckan mellan Alingsås och Herrljunga att stängas helt. InterCity-tåg ersätts då med bussar, SJ Snabbtåg går via Öxnered eller Borås och MTR-tåg ersätts med buss mellan Falköping och Göteborg. Men Västtrafik har i skrivande stund inte uppdaterat sin reseplanerare med vad som ersätter deras avgångar denna vecka.

Tidningen var tidigare i juli i kontakt med Västtrafiks presstjänst och fick då till svar att de ännu inte fått skriftligt vad som gäller vecka 30. De skulle då återkomma med ytterligare information.

Relaterat: Västra stambanan stängs – så här påverkas du

När vi på nytt kontaktar Västtrafik får vi till svar att anledningen till att de inte gått ut med information är att de själva inte blivit informerade av Trafikverket.

En pendlare hör av sig till tidningen efter att nyheten om de inställda tågen publicerats. Hen bekräftar att informationen från Västtrafik varit dålig.

– Jag får höra det från er innan jag hör det från Västtrafik. De har erfarenhet av såna här saker, de borde lära av det. De hänvisar hela tiden till reseplaneraren, men enligt den ska man åka en omväg via Trollhättan. Jag måste ju få reda på hur jag ska ta mig till jobbet, säger pendlaren som vill vara anonym.

Annons

Västtrafik har meddelat att de kommer uppdatera informationen i reseplaneraren efter 14.00 under tisdagen. Texten uppdateras löpande.

Uppdatering

Under onsdagen har Västtrafik fortfarande inte gått ut med information till sina resenärer.