Fyra poäng skiljde femman Vara SK från trean Tidaholms G&IF och fyran Falköpings FK inför måndagsmatchen på Ulvesborg.

Vid hemmaseger skulle kvalchansen vara borta från VSK.

Matchfakta

Tidaholms G&IF – Vara SK x-x (0–1)

Mål: 0–1 (13) Johan Strömfeldt, 1–1 (61) Edin Salihovi..

Matchfakta

Tidaholms G&IF – Vara SK x-x (0–1)

Mål: 0–1 (13) Johan Strömfeldt, 1–1 (61) Edin Salihovic, 2–1 (71) Uthen Chaisamrong.

Och efter den första halvleken levde kvalhoppet i allra högsta grad för Vara. Även om det var hemmalaget som började bäst var det VSK som gjorde första målet när Johan Strömfeldt rann igenom i en kontring, rundade Jimmy Karlsson i Giff-målet och rullade in 0–1.

TG&IF hade svårt att komma till avslut i första halvlek och Varas ledning i halvtid kunde ha varit större. Kristoffer Ejdestig hade ett skott i stolpen och Jesper Kvist avslut gick via en giffare i burgaveln.…

Annons

Ändå var det inte ologiskt när Edin Salihovic sprang sig fri och kvitterade i inledningen av den andra halvleken.

Efter 1–1-målet stod matchen och vägde och under ett par minuter hände mycket. Edin Salihovic var inblandad i allt. Skövde AIK-lånet hade en bra chans att ge Giff ledningen. Minuten senare glidtacklade han bort en målchans för VSK som siste man... Robert Barkin var en ribbträff ifrån att göra sitt 14:e mål för säsongen efter att Salihovic gett bort bollen på offensiv planhalva och VSK kommit två mot en.

Och när TG&IF gjorde 2–1 var det Salihovic som låg bakom målet. Gästernas målvakt, Adam Jansson, gjorde en kanonräddning på Giff-anfallarens skott, men Uthen Chaisamrong höll sig framme på returen och lyckades peta in ledningsmålet.

Ashor Gewargis, Kenan Viden (två frilägen), Edin Salihovic och Uthen Chaisamrong hade jättechanser att göra 3–1, men missade.

Men 2–1 räckte för Tidaholms G&IF som nu har ett litet grepp om kvalplatsen till trean inför fredagens möte på Ulvesborg med Falköpings FK.