Takin' up Arms markerar The Gloria Storys återtåg till det sena 70-talets arenasound. En låt med mycket "Paul Stanley" i DNA:t. Texten är personlig, men full av mörk humor – ungefär som om Whitesnakes David Coverdale hade försökt skriva en Norénpjäs i miniformat.

Takin' up Arms spelades in i Kingside Studios, Stockholm – som också var inspelningsplats för The Gloria Storys platinumhit Oh No från 2010. Studions tekniska förutsättningar har på ett väldigt konkret och naturligt vis gett den nya singeln en större, renare och hittigare ljudbild än på bandets senaste skiva Born to Lose, som var mer av ett garageprojekt.

Annons

2015 siktar The Gloria Story på de stora festivalerna med ett arenaanpassat sound. Innan dess väntar dock en Sverigeturné i november och december tillsammans med Växjörockarna i Bullet. För första gången kommer The Gloria Story att besöka norrländska orter som Umeå och Sundsvall, men även Visby, Borlänge, Stockholm och Malmö. The Gloria Story och Bullet delar passionen för underhållande rock med mycket 70-talsvibbar.

The Gloria Story har också en ny bandmedlem med sig på turnén. Hovasonen Jocke Rang har tagit sig an basen, samtidigt som tidigare bassisten Fredrik Axelsson numera spelar gitarr. Tidigare gitarristen Joan "Kid" Sallrot har tagit en paus från turnélivet för att satsa på sin familj.

Parallellt med skivsläpp och turné med The Gloria Story så är bandets frontman Filip Rapp aktuell med en roll i en julshow i Hjo, som i år har namnet "En RIK-tiggare Jul", och framförs i musikalform den 17-20 december på Medborgarhuset Park. Det är en humoristisk show som driver vilt med våra föreställningar om julen.

Filip Rapp har också en medarrangör-roll i Julrock i Skövde, ett evenemang som kommer genomföras på Hertig Johans Torg den 12 december. Julrocken är en del i Next Skövdes program inför julen. Skaraborgskända band som Neverstore och The Gloria Story kommer att ge gratiskonserter till förmån för Barncancerfonden. Dansgrupper som Forever Friday och coverband som Arkivet och Arkaden finns också med i artistuppställningen.