För en vecka sedan bad vi er läsare att komma med namnförslag. Från en läsare hade vi fått bilder på två märkliga potatisar, så märkliga att de borde få ett namn.
Och förslag har vi fått - riktigt många av er duktiga läsare. Skulle vi vilja vara lustiga kan vi konstatera att ni gnuggat knölarna...
Nu har juryn haft sitt sammanträde. Juryn sprutade inte kaffe över tangentbordet, vilka var en segerkategori, men det berodde mer på avsaknaden av kaffe än något annat.
Flera av förslagen var snubblande nära vinst, men föll av olika anledningar. Middag föreslog Lillemor, ett namn som jury länge diskuterade men till slut fann som allt för bokstavstroende.
Den första potatisen får namnet Musse Plugg, på förslag av Tommy Göransson. "Med klara referenser till Disney men också språkligt dubbelbottnad sprungen ur folklig språktradition" lyder juryns formulering.
Språklig dubbelbottnad tilltalade juryn också vad gäller potatis två, Robert får pris för The Mos. "Liknelsen med älg kan diskuteras, men om man väljer att se naturskapelsen som just en älg framstår namnet som på pricken".
Juryn tackar läsarna för alla kreativa förslag. Vinnarna kommer att kontaktas via mejl.

Fler förslag

Några av förslagen: Ufot Ralf Helge musspoatoes af blasten... Middag! Nasse i Nalle Puh sengång..

Fler förslag

Några av förslagen: Ufot Ralf Helge musspoatoes af blasten... Middag! Nasse i Nalle Puh sengångaren Sid Jar Jar Binks Moose Moselina Väduren King Edward Musse Plugg Drutten Alliansen Helge Mickey mouse the potato Gremlin. Kurt-Olof Knölsson