Tidaholms HF kan komma att tappa åtta spelare inför den kommande säsongen. Redan nu står det klart att Joacim Hägg (Huddinge), Noah Liljegren Blomqvist (Tingsryds AIF), Victor Sandström Hult (Tingsryds AIF) och Sebastian Bergåker-Melin (HV71), som samtliga är födda 2001, lämnar klubben.

Spelarna som lämnar THF

Joacim Hägg, Huddinge IK

Noah Liljegren Blomqvist, Tingsryds AIF

Victor Sandström Hult..

Spelarna som lämnar THF

Joacim Hägg, Huddinge IK

Noah Liljegren Blomqvist, Tingsryds AIF

Victor Sandström Hult, Tingsryds AIF

Sebastian Bergåker-Melin, HV71

Klara Nyström, Leksands IF

- Vi är jättestolta att vi har så många spelare som går till ett nationellt hockeygymnasium. Det tyder på att vi gör rätt i föreningen, säger vice ordföranden Jörgen Nyström.

Dessutom kan Anton Tilander, Oscar Sahlén och Jacob Rehn försvinna till Skövde IK:s J18-lag samtidigt som Eric Ahlin har aviserat att han förmodligen kommer att lägga klubban på hyllan på grund av tidsbrist.

"Positiva vibbar"

Men det kan också komma in ett gäng spelare. Fredrik Antonsson i THF:s sportgrupp tycker att det andas positiva vindar kring föreningen.

- Det känns verkligen bra nu. Att Anders Spaak blev klar har gett positiva vibbar och vi har arbetat på alla fronter för att hitta tränare och spelare, säger Antonsson som är med i rekrytering av spelare och tränare.

Klubben för diskussioner med flera tänkbara tränarkandidater - men mer än så vill Antonsson inte avslöja.

Jörgen Nyström berättar att inga spelare - bortsett Ahlin - har hintat om att sluta.

- Vi har haft ett spelarmöte och mig veterligen har ingen sagt att de ska sluta. Det ser ut som att vi behåller vår stomme och nu ska vi försöka få in ett par spelare, säger Nyström.

LÄS OCKSÅ: Spaak tillbaka i Tidaholms HF

Ett namn som kan vara intressant för klubben är rutinerade Emil Andersson som den gångna säsongen spelade i Trollhättan. Även om Andersson nyligen aviserade att han kunde tänka sig att testa på ett utlandsäventyr har klubben pratat med honom.

- Han bor i stan och är duktig, sen får vi se var han tar vägen. Det är upp till honom. Men han är helt klart en duktig hockeyspelare, säger Nyström.

Spaak tillträder 1 maj

Anders Spaak tillträder formellt den 1 maj och kommer då kunna vara delaktig i rekryteringen av både spelare och tränare.

- Jättekul att han ville komma till oss och hjälpa föreningen, säger Nyström.

Spaak är dock inte heltidsanställd av THF och kommer att kombinera uppdraget med sitt civila jobb.

- Vi pratar inga jättepengar. Han gör detta för att han brinner för THF.