Säsongen är i princip över för Tidaholms HF. Laget kommer hamna sist i Hockeytrean södra vår.

Tungt? Javisst.

Men det finns också glädjeämnen i laget anno 2016/2017.

I derbyt mot Falköping mönstrade tränaren Fredrik Antonsson ett ungt lag. Sju av 18 spelare var födda 2000 eller senare. Tre av dem var Anton Thelander (2000), Joacim Hägg och Victor Sandström (2001) som fick ta ett stort ansvar i den prestigefulla matchen.

Den unga trion dödade boxplay och spelade fem mot fem.

Men en som glänste ännu mer var den 15-årige forwarden Noah Liljegren Blomqvist.

Talangen stod för en av matchens riktiga delikatesser när han i den andra perioden lurade både tröja och skydd av Falköpings-målvakten Thomas Knutsson och satte det viktiga 3-3-målet.

Annons

- Det var ett riktigt viktigt mål. Jag bara kom på något, säger Liljegren Blomqvist.

Vad var det du gjorde egentligen?

- Jag fintade bort honom (Knutsson) till höger och la in pucken i vänstra hörnet.

Den unga kullen med THF-spelare har fått ta allt mer förtroende i skuggan av betydligt mer rutinerade spelare som Johan Ahlin, Anton Mattsson och Jimmy Salker.

- Vi har några spelare födda 1998, två födda 1999 och några som är födda 2000 och 2001. Vi var väldigt många unga som fick kliva upp innan säsongen. Jag tycker att vi har gjort det bra efter förutsättningarna, även om det har gått tungt.

- Det är ett riktigt gôtt gäng. Att spela med de här killarna är hur kul som helst, de är jättesjyssta!

THF lyckades få med sig en poäng efter oavgjort, 4-4, efter full tid. I förlängningen avgjorde Falköpings 15-åring Lucas Frank med ett mål i spel fem mot fyra.

Varför vann inte ni?

- Tillfälligheter. De slog in två returmål i första där vi kunde ha gjort det bättre framför mål. Vi kunde lika gärna ha vunnit den här matchen. Nu vann dem och det är surt, säger Liljegren Blomqvist.