Den populära musikalen West Side Story sattes för första gången upp år 1957 på Broadway. I år fyller den alltså 60 år, vilket Revymakarna har valt att fira genom att sätta upp den på Skövde Stadsteater med premiär på trettondagsafton.

Stor ensemble

På scenen kommer man att få se tre tidaholmare - Simon Jalnefur Lööf som Jets gängledare Riff, Erik Liss som Bernardo, Sharks ledare, och Carolina Carlson som Consuelo, en av Sharkstjejerna. Hela ensemblen består av ungefär 25 personer. Judith Martinez Åkesson har fått uppdraget att koreografera föreställningen.

Annons

— West Side Story är min favoritmusikal, så jag blev jätteglad när jag fick frågan. Jag gillar att den är så tidlös. Fastän det inte är någon nyversion vi gör skulle den lika gärna kunna utspela sig idag. Musikalen är högaktuell och musiken är dessutom helt fantastisk. Orkestern gör ett otroligt bra jobb med den, säger Judith.

Stor utmaning

Audition för musikalen hölls första helgen i september och strax därefter satte repetitionerna igång. Sedan dess har de fortsatt och de senaste veckorna har man övat allt mer intensivt.

— Sedan vi fick teatern 10 december har det varit repetitioner i princip varje dag. Vi kunde köra genomdraget väldigt tidigt, så vi ligger bra till. Det känns väldigt bra, även om det har varit en stor utmaning för alla inblandade. Den här musikalen kräver en del för att bli riktigt bra, men det känns ändå verkligen som vi har lyckats här. Den sätts inte upp så ofta och tidigare har jag undrat hur det kommer sig. Nu förstår jag varför, skrattar Judith.

Hon hoppas att så många som möjligt tar chansen att se musikalen under januari.

— Det borde ingå ett paket näsdukar i biljetten, för det blir mycket känslor.