Elva lag deltog när den första upplagan av Giff-cupen avgjordes 2008. I år kommer 450 lag till en av landets största fotbollscuper. Thomas Beldt har är hjärnan bakom megasuccén.

– Min arbetsbörda har ju vuxit om man säger så. Men alla ställer verkligen upp och hjälper till, det är inget gnäll. Det är fantastiskt, säger Beldt vars telefon det ringer konstant i när jag möter upp honom på Ulvesborg.

– Det har nog varit en 60 samtal i dag. Och mejlen ska vi inte prata om. Jag har suttit hela dagen med att svara på mejl. Vi försöker göra hemsidan så tydlig som möjligt, dock är det betydligt lättare att ringa och fråga verkar det som.

Men Beldt klagar inte när han gör de sista förberedelserna inför de kommande helgerna. Cupgeneralen räknar med att det kommer totalt mellan 13 000 och 15 000 besökare till Tidaholm under de två kommande helgerna.

– Vi ökar befolkningen med det dubbla. Det är fantastiskt. Vi fyller förhoppningsvis både restaurangerna och hotellen.

Cupen betyder mycket för klubben, inte minst ekonomiskt.

– Det är ett oerhört positivt inslag i verksamheten. Det skapar en jäkla energi i klubben. Alla ställer upp och jobbar ideellt. De bör verkligen hyllas. Jag är stolt över dem, säger Beldt och fortsätter:

– Ekonomin kan jag dock inte prata om. Men jag köper, med styrelsen godkännande, det vi behöver. Cupen generar självklart pengar, men fokus ligger inte på att tjäna pengar och därmed snåla in på vissa saker. Då faller man ganska djupt snabbt. Vi måste hela tiden investera i nya saker. I år har vi extremt mycket kostnader.

Lag från hela Sverige gästar Tidaholm. Under den här upplagan får cupen även besök av klubbar från Norge och Schweiz. Giff-cupen har blivit stor. Beldt vill dock göra det ännu bättre.

– Jag vill ha lite förändringar, säger han kryptiskt.

Undertecknad frågar nyfiket vad han tänker på då.

– Det kan jag inte säga till dig nu. Jag har massa idéer, men samtidigt ska det vara logiskt.

En idé avslöjar han dock.

– Min dröm är att ha en konstgräsplan på torget. Den drömmer lever och lska falla in innan jag lämnar jordelivet. Någon gång kommer det bli en plan där.