Truppbygget fortsätter för Tidaholms G&IF, som för några veckor sedan gjorde klart med två nya vänsterfötter. Nu har klubben värvat in en ny målvakt.

21-årige Victor Strandh, som har IFK Skövde som senaste klubbadress, är klar för spel i Tidaholms G&IF.

– Jag kände att jag ville prova något nytt efter att IFK (Skövde) åkte ur trean. Det känns spännande att komma till Giff, som är en klubb med bra ambitioner, säger Victor Strandh.

Ung trupp

Han ansluter till en trupp som till stora delar består av yngre spelare.

– Jag spelade med många yngre i Skövde också och det är roligt att spela med killar i sin egen ålder. Vi blir ett gäng unga killar med potential i Giff, så det här kan absolut gå vägen.

Den 194 centimeter långe målvakten ser sin längd som en av sina främsta styrkor.

– Jag skulle beskriva mig som en stor målvakt som är snabb för min storlek. Jag är bra i luftrummet, helt okej med fötterna men framför allt bra på att rädda bollar.

Skriver ettårskontrakt

Strandh delade på målvaktsansvaret i Skövde. Nu är tanken att 21-åringen ska stå samtliga matcher, vilket han ser fram emot.

– Det känns roligt att få förtroendet som förstemålvakt. Jag hade konkurrens och stod inte riktigt hela förra säsongen. Nu ser jag fram emot att få stå mycket, säger han.

Annons

Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen.

– Vi har haft koll på Victor under en längre tid och tog kontakt med honom i somras. Han är en bra målvakt som med sin unga ålder passar bra in i vår grupp, säger Kjell Trakosdjanac, tränare i Tidaholms G&IF och fortsätter:

– Han har inte haft någon målvaktsträning tidigare men kommer att få det nu. Det ska bli jättespännande att se honom bli bättre och utvecklas hos oss. Vi hoppas att han kommer stå samtliga matcher under säsongen.

LÄS MER: Trakosdjanac om G&IF:s serieindelning: "Fördel med färre derbyn"