I fallet med konstverket vid före detta tingshuset "Damen vid dammen" kan man med säkerhet säga att det var på sin plats klockan 13.00 på lördagen, det med hjälp av vad kommunen kallar för ett ögonvittne.

I det andra fallet så är skarabon Barbro Olofsson så gott som säker på att hon såg statyn "Flicka med bok" som stod framför gamla biblioteket så sent som på måndagskvällen.

Nu har även ett tredje vittne hört av sig, som skulle kunna ringa in tidpunkten för stölderna ytterligare.

- En kvinna hörde av sig och hon hade i tisdags sett en bil som åkte från Skara mot Falköping med ett släp med van hon tyckte såg ut som en staty. När hon såg bilderna på de stulna statyerna så kopplade hon ihop det hela och ringde mig, säger kommunens kommunikationschef Peter Blom.

Uppgifterna är överlämnade till polisen.

Många tog också bilder i samband med stadsvandringen som Barbro Olofsson höll med start klockan 18 på måndagen. En uppmaning har också gått ut till Skarabor och besökare att kolla igenom sina bilder för att se om statyerna kan ha funnits kvar så sent som i måndags kväll. Sådana iakttagelser tar både kommunen och polisen tacksamt emot.

Skara kommun har nu inventerat samtliga statyer i Skara och kunnat konstatera att de som finns kvar är säkert fästa.

Annons

- De statyer som stulits har man kunnat skruva loss, men det går inte med de som finns kvar, säger Peter Blom.

Värdet på de stulna konstverken är okänt i dagsläget. Men det rör sig med stor sannolikhet om hundratusentals kronor.

Peter Blom vill nu tacka alla som hjälp till att sprida efterlysningen av de stulna statyerna.

- Det är fantastiskt med alla delningar som är gjorda. Det finns ett stort engagemang bland Skaraborna och det är kul att se.

Har du gjort några iakttagelser eller har upplysningar kring de stulna statyerna? Kontakta polisen på 11414.

geomap