Arena Skövde har tidigare varit nationalarena för det svenska futsallandslaget. Men SvFF och Skövde kommun valde att inte förlänga avtalet som nu har löpt ut.

I stället har arenan stått värd för en mängd olika arrangemang. Nu i helgen var över 3000 dansare och åskådare på plats för dans-SM.

Relaterat: Bildextra: Rockigt, svängigt, charmigt - 78 bilder från SM

TV4-profilen Tony Irving sitter med i Svenska danssportförbundets styrelse och kom till Arena Skövde under lördagen, direkt från inspelningen av Let's Dance. Och han var imponerad.

– Var ska jag börja? Först och främst har vi bra förutsättningar med hallen. För den visar sig ha kapacitet, inte bara för tävlingsarenan, men också för sociala utrymmen. Dansen handlar om att människor ska vara sociala, säger Irving.

Skövdeklubben Candanza är med och arrangerar och får också beröm av Irving.

Relaterat: Kalands glädje: "En dröm - så sjukt stolt över att vara med"

– Vi har sett hallen och vi har sett att Candanza kan det här. De får gärna ta över fler tävlingar. Det hade varit bra för oss.

En fråga som förbundet diskuterat är huruvida det ska finnas en nationalarena för de svenska dansarna.

Irving berättar att städer som Borås och Stockholm anmält intresse.

– Vi är en av få idrotter som inte har en nationalarena. Att ha en sån här hall som Arena Skövde hade varit en dröm. Fler event här hade varit bra.

Har ni pratat med Skövde kommun?

– Nej, Skövde har aldrig pratat med oss. Men kanske är det så att vi måste prata med Skövde kommun. Med den här geografin och den här hallen så hade det varit en dröm att vara här, säger Irving.

Annons