5-6 april blir det bland annat föredrag, guidningar och barnaktiviteter med fokus på fåglar, djur och natur.
Tranorna har redan förfest på strandängen vid Trandansen. Över 22 000 tranor prövade sina danssteg igår inför den stundande helgen.
Föredrag, barnaktiviteter, marknadsmässa och guidningar på flera platser i reservatet är bara några av aktiviteterna. Nytt för i år är att det kommer finnas en ”Tranpub” i Herrtorps Qvarn och ett "Artrally” där priser utlovas till vinnarna.
– Alla är välkomna till Tranans dag. Det finns aktiviteter både för erfarna fågelskådare, nybörjare och barnfamiljer, hälsar Kent-Ove Hvass, ordförande i Skövde fågelklubb.
Föredragen kommer att hållas i Bjurums kyrka nära Trandansen.
Vill du lära dig mer om till exempel Hornborgasjöns hedersgäst Tranan eller hur du ska göra din trädgård mer inbjudande för våra bevingade vänner är det här du ska hålla till.
– För den som även vill besöka naturum Hornborgasjön på sjöns östra sida bjuds det här på Tranteater med Fru Trana i huvudrollen för våra mindre besökare, säger Nina Backlund, föreståndare på naturum Hornborgasjön.  
Tranans dag är ett samarbete mellan ett flertal lokala organisationer. Bland annat Länsstyrelsen i Västra Götaland och Studiefrämjandet.  
Skövde- och Falbygdens Fågelklubb är huvudarrangör.

Här finns programmet