Den första av de misstänkta stoppade polisen på Rådhusgatan i Skövde vid 02.50 natten till lördagen. En man i 20-årsåldern misstänks där för drograttfylleri och han fick följa med polisen för provtagning.

Vid klockan 03.20 stoppades sedan en man i 30-årsåldern på Lumbergatan.

– Han stoppas för att han kör väldigt vingligt och illa, säger Joakim Nordlund, stationsbefäl på polisen.

Föraren misstänks för grovt rattfylleri. I polisens utandningstest blåste mannen 0.66 milligram alkohol per liter utandningsluft, vilket motsvarar 1,32 promille alkohol i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri är 0,5 milligram/liter utandningsluft alternativ 1 promille alkohol i blodet.

Mannen kunde inte heller visa upp ett körkort och tills att polisen kunnat styrka om han har ett giltigt körkort eller ej så är han även misstänkt för olovlig körning.

En och en halv timme senare, vid 04.50, stoppades en kvinna i 25-årsåldern som körde på Gesällgatan i Skövde. Hon blåste positivt i polisens utandningstest (0,18 milligram/liter utandningsluft) och misstänks därför för rattfylleri. Dessutom misstänks hon för grov olovlig körning eftersom hon saknade körkort och körkortet även varit återkallat tidigare, uppger polisen.