På bara åtta månader har organisationen Go Life samlat in över en halv miljon kronor till välgörenhet genom att sälja pärlarmband.

Bakom projektet står Skaraborgstjejen Louise Gustafsson.

– Jag kom på idén av en slump när barnen ville pärla. Jag hade redan ett Fuck cancer-armband och ville göra något liknande. Det blev Go life, berättar hon.

Tio tuffa år

För Louise Gustafsson innehåller uttrycket flera dimensioner. Först fick hon och maken Andreas kämpa mot ofrivillig barnlöshet i flera år innan döttrarna Astrid och Edith kom till världen tack vare IVF-behandlingar, sedan drabbades Louise av cancer.

En elakartad tumör upptäcktes i hjärnan. Hon opererades snabbt och fick cellgifter.

Nu har hon varit färdigbehandlad i drygt ett år, men lider fortfarande av biverkningar som synbortfall, hjärntrötthet och har svårt att gå.

Snabbt slutsålt

– Det blev en bra terapi att pärla, menar Louise.

Annons

Profilen: Louise Gustafsson

Familj: Maken Andreas, döttrarna Astrid, 6 år, och Edith, 4 år

Yrke: Arbetar på Försäkringska..

Profilen: Louise Gustafsson

Familj: Maken Andreas, döttrarna Astrid, 6 år, och Edith, 4 år

Yrke: Arbetar på Försäkringskassan i Skövde

Bakgrund: Startade välgörenhetsorganisationen Go life som samlar in pengar till Cancerfonden, Hjärnfonden och forskning kring ofrivillig barnlöshet

Aktuell med: Träff på Hotell Billingen i Skövde den 18 april där alla som vill, kan hjälpa till att göra armband, som sedan säljs till välgörenhet

När hon visade en kollega armbandet, påpekade kollegan vilket bra uttryck Go life är och Louise insåg att fler kanske skulle vara intresserade. Hon beslutade sig för att försöka sälja armbanden till förmån för välgörenhet.

Hon beställde material till 200 armband, gjorde en hemsida och skickade ut ett upprop via sms. Efter tre dagar var allt slutsålt.

Det var i juni förra året. Sedan dess har rörelsen växt kraftigt. I dag säljs armbanden på flera platser i landet.

– Folk hör av sig och ber att få hjälpa till att pärla. Det är arbetsplatser, symöten, seniorboenden, skolor och privatpersoner. Jag har aldrig behövt be om hjälp, säger Louise, som är glad över allt stöd hon fått.

Allt arbete med projektet sker ideellt och hittills har Go life kunnat skänka över 530 000 kronor till Cancerfonden, Hjärnfonden och forskning kring ofrivillig barnlöshet.

Våga välja livet

– Det är svårt att sätta ord på vad Go life har betytt. Jag väntar hela tiden på att jag ska få benen undansparkade. Go life innebär att jag vågar vara glad, hoppas och tro på livet. Det har gett mig en aha-upplevelse vad som händer om du är öppen och delar med dig, konstaterar hon.

Louise Gustafsson åker också iväg och föreläser om sin resa och projektet. Efteråt pärlar man.

– Det ger mig så mycket glädje och energi.