Att några veckor innan påsk låta en av Tidaholms förskolor dekorera en björk på torget har vid det här laget blivit en tradition. Det är nu fjärde året i rad som kommunen reser en påskbjörk.

— Det är ett försök att liva upp centrum lite grann. Vi vill att det ska hända roliga saker på torget även såhär års, och det är såklart väldigt kul när vi kan involvera barnen. Man ser på dem att de är stolta att få visa upp vad de gjort, säger centrum- och besöksnäringsutvecklare Ida Elf.

I år var det Björnens förskola som låtit avdelningarna Teddy, Nalle, Bamse, Blåbäret och Grottan skapa färggrant pynt, och efter barnens entusiastiska framfart på torget hängde både kycklingar, påskägg och harar på björkens grenar.

— Avdelningarna har gjort lite olika saker beroende på svårighetsgrad kan man säga. De äldre har till exempel gjord de kycklingarna där man behöver klippa lite noggrannare, medan vi har målat händerna och sedan gjort handavtryck på ägg, säger förskolepedagogen Karin Linder.

Innan det var dags att resa påskbjörken bjöds barnen på välförtjänt fruktfika. Sedan var det dags för själv invigningen. Något som görs bäst med en sprudlande "raket".