Folkabo är i riktigt gott sällskap av platser som har arrangerat RM för dobermann. Förra året gick tävlingen uppe i Härnösand, nästa år blir det i Stockholm.

— Lite tvära kast, kan tyckas, men det är lite av tjusningen med arrangemanget, menar Camilla Dahlgren.

Finns fler

RM för dobermann har funnits i snart 20 år och lockar deltagare från hela landet, precis som ett riksmästerskap ska göra. Men antalet deltagare är inte så stort.

— I år är det sex deltagare i RM-klassen, men vi har varit fler än så under helgen. En del tävlar i lite lägre klasser och dessutom deltar också hundar av andra raser.

Annons

Men sex stycken i RM, är det så få som sysslar med tävling för hundar av just rasen dobermann?

— Nej, det finns fler, men av lite olika anledningar så var det ett antal som inte kunde delta just denna helg, fortsätter Camilla.

Två dagar

Tävlingen avgjordes över två dagar. Den första dagen var det spår som gällde och då var man inte på Skedevallen i Folkabo.

— Nej, då befann vi oss på några stora fält mellan Tidaholm och Falköping. Det blåste rejält och det gjorde det svårt för hundarna, men å andra sidan är de tränade för detta och dessutom blir ju tävlingen då ganska utslagsgivande, fortsätter Dahlgren.

Söndagen inleddes så med lydnad på Skedevallens gröna matta och sedan avslutades arrangemanget på samma plats med momentet skydd.

— Varje deltagare startar tävlingen med 100 poäng, sedan tappar man poäng undan för undan och den som i slutändan har flest poäng kvar av sina 100, den har vunnit.