En man åtalas nu för flera fall av narkotikabrott och brott mot knivlagen. Narkotikabrotten handlar både om att han har varit påverkad av amfetamin, hasch, och cannabis vid olik tillfällen, det visar prov från urin och blod men också att han burit narkotika på sig.

Två av åtalspunkterna handlar också om brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra föremål. Båda brotten ska ha begåtts i Falköping, enligt åtalet.

I polisens förundersökningsprotokoll kan man läsa att polispatrullen kallades till en adress på S:t Olofsgatan i oktober förra året. Två killar stämde in på signalement och personerna kontrollerades. Den killen som är aktuell i det här ärendet hade en kniv i ena fickan.

Så här skriver polisen i protokollet: ”Han blev mycket arg när kniven togs ifrån honom och han brusade upp och skrek åt polismannen. Han sattes i polisbilen för att kontrollera id och med hjälp av gränspolisen kunde man fastställa id. Mannen visade dessutom tecken på att vara påverkad av någon form av narkotika.När hans saker kontrollerades hittade patrullen även små redlinepåsar med ett vitt pulver i hans cigarettpaket”

I april i år råkade den åtalade ut för en trafikolycka, Han kolliderade med en bil när han cyklade på S:t Sigfridsgatan. I samband med att ambulansen tog hand om hon upptäcktes att han bar kniv på allmän plats.