Husväggen/gaveln utmed Direkten nöje är främst ämnad för de som bor i det huset eller människor med ärende in i butiken. Vid husväggen/gaveln utmed Manhem och hårknuten är det parkeringsförbud. Det finns en stor skylt som sitter vid knuten av huset, en skylt väldigt många antingen missar eller helt enkelt skiter i.

Nu undrar jag, vad är det som är så svårt med att följa den enklaste trafikregeln? Skylten och regeln finns där av en anledning och inte för att jävlas.

När jag kom hem efter att ha varit och storhandlat och skulle köra in på gården för att lasta av mina varor hade ett par parkerat sin bil där man inte får och höll på att gå därifrån. En bil jag sett vid flera tillfällen stå parkerad just där.

Måttet blev rågat och jag vevade ner vindrutan. Jag sa att man får inte parkera på denna sida, att det finns en skylt de kan titta på om de inte sett den.

Jag blev oerhört otrevligt bemött. Mannen ifråga sa att det är väl bara att bötfälla honom i så fall. Jo, visst sa jag. Visst kan jag ringa Securitas och be dem komma, men... Man får fortfarande inte stå där. Varvid mannen sa att det står ju jämt bilar parkerade där. Jo, men man får ändå inte stå där... "Tänk om en ambulans behöver komma förbi" sa jag varpå mannen menade att en ambulans hade kunnat ta sig emellan. "Visst, det hade nog gått men inte en brandbil OCH MAN FÅR ÄNDÅ INTE STÅ DÄR" sa jag. "Ja, men det är väl bara att ge mig böter då" sa han surt, satte sig i bilen, svängde runt och ställde sig lite smått på tvären utmed Direkten nöjes husvägg istället.

Annons

Nu undrar jag vad som är så svårt med att följa den enklaste trafikregel? Vad är det som är så jobbigt med att ställa sig på Batesparkeringen? Är man så lat att man hellre bryter en trafikregel, försvårar framkomligheten och andras säkerhet och riskerar böter bara för att slippa gå några extra meter?

Jag jobbar inom vården och har jobbat inom både akutsjukvård och nu planerad vård. Kanske tänker jag på ett annat sätt och ser svårigheterna när man inte snabbt och lätt kan komma fram till den som är i behov av akut hjälp. Men även om man inte själv jobbar inom vården och vet hur viktiga varje minut är så borde mannen ifråga åtminstone bry sig om den person eller familj han besökte i Manhem. Tänk om dessa behövde ambulans eller en brandbil snabbt på plats.

Sedan köper jag inte resonemanget att bilar står jämt parkerade där eller det är väl bara att bötfälla då? Visst nu hårdrar jag det – men bara för att många andra stjäl, förstör, misshandlar, är det okej för dig att göra det också? Eller är det bara att bötfälla då eller slänga dem i fängelse? Bara för att andra gör det rättfärdigar det inte dig att göra det också. Det är ett resonemang på ett barns nivå.

Frågan är om du hade varit lika nonchalant och avslappnad om någon hade stulit, eller förstört, någon av dina ägodelar? Eller hade de lagbrotten varit viktigare för dig? Hade du stått och svurit över hur jäkla svårt det ska vara att respektera lagar och regler och vad som är mitt och ditt? Det vågar jag nog satsa rätt mycket på att du hade gjort.

Lagar och regler är väl inte godtyckliga? Vi får väl inte välja vilka vi tycker är något att ha eller inte och vilka vi väljer att följa? Man kan inte själv ignorera vissa och sedan stå och morra när man undrar vart detta land och värld är på väg när det kommer till ökade antal brott.

Jenny