Tidaholm Vid 20-tiden på tisdagskvällen den 13 mars blev en polispatrull blev intresserad av ett fordon i centrala Tidaholm.

När polisen gjorde föraren uppmärksam på att man ville att han skulle stanna valde föraren, född 2001, istället att försöka köra ifrån den civila polisbilen.

Det blev ett förföljande i hög hastighet.

Struntade i trafikregler

Föraren struntade helt i trafikregler och visade ingen som helst hänsyn till andra trafikanter när han försökte undkomma polisen.

När poliserna gav stopptecknet körde bilen in på en gångväg och accelererar.

Hastigheten runt 90 kilometer i timman, även där det råder 30. 16-åringen håller en mycket hög hastighet på längre raksträckor, bland annat på Norra Ringvägen.

Likgiltig för andras liv

Under hela händelseförloppet var det andra trafikanter i rörelse, fotgängare och andra fordon. Föraren visade ingen som helst hänsyn till dessa, vilket gjorde att patrullen stundtals kom efter, men de hade hela tiden visuell kontakt med fordonet.

På Södra Ringvägen fick föraren sladd, körde till vänster i motsatt färdriktning i en lång kurva och fick sedan stopp i en snödriva.

Föraren klev ut från förarsidan och från passagerarsidan kom ytterligare en person, en tjej. Patrull beordrade ner föraren till marken och därefter gick det lugnt till.

Polisen tog bilnyckel och AM-körkort på plats.

Ynglingen misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning, för att inte ha stannat på polismans tecken, samt brukande av fordon med körförbud.

Annons