Priset är instiftat av tidningen Dagens Samhälle för att visa på goda exempel på framsynt, engagerat och hållbart ledarskap inom kommuner och regioner.

Anna Cederqvist är kommundirektör i Vara kommun och har skapat en effektiv kommunal organisation där värderingar och förhållningssätt är viktiga. Parollen ”Vi gör varandra bra” har fört in Vara i en positiv spiral med bland annat ett bildnings- och kulturkluster som håller på att etableras och hotell samt nya bostäder är på gång, skriver Vara kommun i ett pressmeddelande.

Två dagar i månaden lär hon känna medarbetarnas vardag genom praktik i verksamheterna. Det är ett sätt att alltid ha fokus på invånares och brukarnas bästa, och att förstå och uppmuntra medarbetarnas insatser.

– Nomineringen är en fin uppmuntran för det arbete som jag och många med mig lägger ner för att göra vardagen lite bättre varje dag för de som bor i, verkar i och besöker Vara. Jag är stolt över att leda en kommun med framåtanda och professionalism, säger hon i pressmeddelandet.

Annas konkurrenter om priset är Chris Österlund, vd Botkyrkabyggen och Åsa Granat, kommundirektör i Borlänge, skriver Vara kommun i ett pressmeddelande.

I juryn som utser vinnarna sitter Margareta Winberg, Peter Örn, Veronica Magnusson, Bo Frank samt juryns ordförande Olov Carlsson, chefredaktör och vd, Dagens Samhälle. Priset delas ut vid Stora Samhällsgalan på Cirkus i Stockholm den 15 maj.

Annons