En tyst minut och parentation hölls för bortgångne Henry Persson när Gamla giffare hade torsdagsträffen.

— Han var giffare hela sitt liv och var med och startade stödföreningen Gamla giffare 1989. En riktig förkämpe som också var ordförande hos oss i många år, sa Jan Jakobsson.

Hemlig tomte

Gamla giffare har som tradition på sista torsdagsträffen för året att bjuda in en hemlig jultomte.

Medlemmarna ska sedan gissa vem som döljer sig bakom masken.

Vissa år är det svårt.

Andra enkelt - som i år.

— Det såg jag direkt på stilen, det är Janne Bender, viskade Bosse Karlsson.

Annons

I vanlig ordning var det någon som gissade på IFK:s Tommy "Toppan" Lillerskog men namn som Jan-Ove Friman och Roland Ljungblom hördes också.

Men det var Janne Bender som dolde sig bakom masken. Förra året var det vaktmästaren på Ulvesborg, Mattias Blixt, och betydligt svårare att avslöja.

— Jösses, det var riktigt varm att bära mask, pustade Janne Bender som såväl spelat, tränat och varit lagledare för olika lag i föreningen under årens lopp.

Han fick jobba ganska hårt med att delat ut julklappar till medlemmarna. Alla hade med sig var sin och somliga hade till och med bemödat sig att rimma på paketen.

Omvänt livtag

För sju-åtta år sedan hade prästen och ESK-spelaren Mats Löwing klätt ut sig och då råkade VB:s Claes Rydholm "illa ut" när han bevakade händelsen. Som gamla lagkamrater i Ekedalens SK tyckte Mats Löwing, som har otrolig kraft i nyporna, att det var helt okej att vända upp och ner på reporten, till allmänt jubel förstås.

Dagen till ära hade Uno Larsson, Stig Eriksson och Gösta Gabrielsson fixat landgång och kaffe.

Gamla Giffare återupptar torsdagsträffarna den 19 januari. Först ut är Jan Jakobsson som då kommer att berätta resminnen.

Jul