Skaraborgs tingsrätt skriver i domen mot den 23-årige mannen från Skara att den 12-åriga flickan blev tveksam till om det var en bra idé att gå in i mannens lägenhet så fort hon såg vattenpipan.

Men den åttaårige pojken stod på sig och de gick in.

Hon, pojken och flickans mamma har blivit hörda av polisen och hörts i samband med rättegången.

Barnen satt i mannens soffa när 23-åringen föreslog att de skulle leka "kittelleken" – den gick ut på att han skulle kittla barnen medan de låg i hans säng.

Flickan har berättat att hon märkte att mannen hade "ett gupp fram" och avbröt leken.

Pojken ville dock leka vidare och de blev kvar en stund till. 23-åringen förelog en annan lek där de skulle krypa på alla fyra på golvet. Först när de även lekt en yogalek lämnade flickan och pojken lägenheten.

Annons

När hon upptäckte att hon glömt sin jacka i 23-åringens lägenhet skickade hon in den åttaårige pojken för att hämta den, för hon var rädd för att bli våldtagen.

Flickan berättade senare om händelsen för sina kompisar och sin lärare, som ringde flickans mamma som polisanmälde saken.

23-åringen har hävdat att han ville få barnen att skratta och att de därför lekt lekar.

"Jag har aldrig hållit flickan runt midjan, kittlat henne på andra ställen än magen, tryckt mitt underliv mot hennes eller låst fast henne på golvet med mina ben" har mannen berättat.

23-åringen dömdes även för olaga frihetsberövande av en flicka, brottet anses som mindre grovt eftersom det pågick under kort tid.

Ett fall av ofredande ogillades av tingsrätten eftersom brottet inte ansågs styrkt.

Tingsrätten skriver i sin dom att "han i de gärningar han nu fälls för visat intresse för barn som är straffbart och detta måste han komma till insikt om för att inte återfalla i brott. Hans skyddstillsyn ska därför förenas med en föreskrift om att underkasta sig den behandling som frivården finner lämplig."

23-åringen dömdes för sexuellt ofredande och mindre grovt olaga frihetsberövande till skyddstillsyn med särskild föreskrift.